Εγκαίνια επετειακής έκθεσης για τα 50 χρόνια του Μουσείου Γουλανδρή

Added on :  14-Nov-2014
Uploaded by :  tvkifisias

Τα 50 χρόνια γιόρτασε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας από την ίδρυσή του το 1964, από τον Άγγελο και την Νίκη Γουλανδρή, με τα εγκαίνια επετειακής έκθεσης με θέμα «Ανακαλύψτε την Άγνωστη Ελλάδα – Προστατευόμενες Περιοχές  NATURA 2000».

Στο κατάμεστο από κόσμο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής», μετά από προβολή μικρού μήκους ταινίας για τα 50 χρόνια του Μουσείου, στο χαιρετισμό της  η Πρόεδρος του Μουσείου κ. Νίκη Γουλανδρή μίλησε για το όραμα που η ίδια και ο σύζυγός της μοιράστηκαν πριν από μισό αιώνα.

Για τα 50 χρόνια του Μουσείου μίλησε ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου, και  η Αντιπρόεδρος  κ. Φαλή Βογιατζάκη για τις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000 της Ελλάδος, τονίζοντας τη λεπτή ισορροπία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ προστασίας και αξιοποίησης.

Κατόπιν η Δρ. Μαρία Δημάκη, υπεύθυνη του τμήματος Χερσαίας Ζωολογίας, ανέπτυξε το σκεπτικό της έκθεσης, ενώ ο ζωγράφος  Αλέκος Φασιανός παρουσίασε το έργο του ΓΑΙΑ Ελληνική που αφιέρωσε στα 50 χρόνια του Μουσείου. Τέλος η  κα. Ειρήνη Γούστη, Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Κηφισιάς, μίλησε για τη δωρεά του Συλλόγου στο Μουσείο.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης. Με τη χρήση οθόνης αφής που περιλαμβάνει τα ονόματα  20 περιοχών Natura που έχουν επιλεγεί, λέιζερ υποδεικνύουν τη ακριβή θέση τους σε μεγάλο ανάγλυφο δορυφορικό χάρτη.

Στην 10 μέτρων κοίλη οθόνη προβάλλονται οι φωτογραφίες των περιοχών,  και σε μικρότερες οθόνες η  πανίδα και η χλωρίδα τους. Την έκθεση πλαισιώνουν δείγματα  ζώων και φυτών των περιοχών αυτών, από τις συλλογές του Μουσείου, ενώ ακούγονται ήχοι από τη φύση.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΤΥΧΑΙΑ

Το 2016 για το Ν.Π.Δ.Δ....

Category: ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Category: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλήθος κόσμου...

Category: ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Διονύσης...

Category: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 2016 για το Ν.Π.Δ.Δ....

Category: ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Category: ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνεδρίαση του...

Category: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε μία όμορφη...

Category: ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση του...

Category: ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
next
prev

Search Videos